Csatlakoztunk a 3. kerületi fatelepítési programhoz

Tíz zselnicemeggy, más néven májusfa megvásárlásával és elültetésével igyekszünk hozzájárulni kerületünk nagyszabású faültetési programjához.
A 3. kerületi önkormányzat a 2021-es év tavaszán egy közösségi ültetési programot dolgozott ki és indított el, amelyhez a kerületi cégek és magánszemélyek is csatlakozhanak.

Egy közel 400 ezer forint értékű facsemete vásárlással igyekszünk hozzájárulni a programhoz, emellett a facsemeték elhelyezésében is segítettünk – a fiatal fák a Szőlőkert és a Huszti utca kereszteződésében fogják majd környezetünket szépíteni.

„Kerületi cég vezetőjeként, óbudai lakosként és nem utolsósorban négygyermekes édesapaként feladatomnak és felelősségemnek tartom, hogy egyre zöldebb és élhetőbb városrészt építsünk közösen – mondta Bálint Tamás, a száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás egyik alapítója. – Hagyományt szeretnénk ezzel teremteni, így esztendőről esztendőre odaállni egy kerületi ügy támogatása mellé.”

A Budvill és Társa Kft. munkatársai szakember irányítása mellett maguk ültették el a csemetéket egy szép, fákkal körülvett gyepes háromszöget kialakítva a forgalmas utak mentén.

„Örömmel tapasztaljuk, hogy kerületünkben is egyre többen vannak, akik maguk is készek tenni azért, hogy környezetünk zöldebbé, élhetőbbé váljon, hiszen önkormányzatunk elkötelezett a fenntartható fejlődés, a klíma- és a környezetvédelem ügye mellett – emelte ki Burján Ferenc alpolgármester, aki többek között a kerület zöldügyeihez kapcsolódó feladatokért felel. – Példamutatónak tartom a Budvill és Társa Kft. önzetlen felajánlását, hogy kerületünk fásítási programját támogatja. A kiválasztott terület fejlesztésével nem állunk meg: hamarosan méhlegelőt is tervezünk ide telepíteni.”

A cikket elolvashatja ITT.